Αρχική Η Εταιρεία Τα Νέα μας Εκδηλώσεις Σεμινάρια Newsletter Επικοινωνία

ΑρχικήΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣArena A2: Τεχνικό ζήτημα με το MP3-CD

Arena A2: Τεχνικό ζήτημα με το MP3-CD

Έχει παρατηρηθεί ένα τεχνικό ζήτημα με ορισμένα MP3-CD-Players λίγο παλαιότερης τεχνολογίας ή φθηνότερης κατασκευής, το οποίο επηρρεάζει την αναπαραγωγή του MP3-CD που περιλαμβάνεται δωρεάν στο πίσω μέρος του Arena A2. Όταν βάζετε το CD αυτό στις προαναφερθείσες συσκευές, μετά το Track 10 "πηδάει" και πάει στο Track 100. Αυτό γίνεται, γιατί οι εν λόγω συσκευές δε διαβάζουν τον αύξοντα αριθμό των Tracks ως ολόκληρο νούμερο, αλλά ψηφίο-ψηφίο, βλέποντας έτσι λογικό να πάνε μετά το 10 στο 100, στο 101 κτλ προτού πάνε στο 11 κ.ο.κ.

Δύο τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν για το θέμα αυτό:

  1. Βάλτε το MP3-CD για αναπαραγωγή σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκεί αποκλείεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα, τα λειτουργικά συστήματα είναι όλα εξυπνότερα από τα ανεξάρτητα MP3-CD-Players.
  2. Αν σα;ς βολεύει περισσότερο η αναπαραγωγή στις συσκευές που δημιουργούν το πρόβλημα, πρέπει να κάνετε το εξής: αντιγράψτε όλα τα αρχεία .mp3 από το CD του Arena A2 στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια μετονομάστε τα πρώτα 99 Tracks βάζοντας ένα μηδενικό πριν τον αύξοντα αριθμό των Tracks, ώστε να γίνουν τριψήφια. Το 01 θα γίνει 001, το 10 θα γίνει 010, το 50 θα γίνει 050 και κάνετε το ίδιο ως το 99 που θα γίνει 099. Στη συνέχεια ξαναγράφετε τα μετονομασμένα αρχεία (μαζί με τα υπόλοιπα ως το τέλος του CD) σε ένα Data-CD και πλέον δε θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα (εκτός αν η συσκευή σας είναι τόσο παλιά που να μη διαβάζει πάνω από 99 Tracks).

Ζητούμε συγγνώμη για αυτή την ελαφρά αναστάτωση σε όσους έχουν αντιμετωπίσει το θέμα αυτό, είναι κάτι που στις δικές μας - πολλές! - δοκιμές δεν προέκυψε και ως εκ τούτου δε μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως. Στην ανατύπωση του Arena A2, τα βιβλία της οποίας ήδη πωλούνται, μια και η πρώτη παρτίδα "έφυγε" σε λιγότερο από 11 μήνες, το θέμα αυτό έχει αντιμετωπιστεί.