Δωρεάν αποστολή εντός Ελλάδας για αγορές άνω των € 50 / Αποστολές οπουδήποτε στον κόσμο.

cart icon
0
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
EL

5 Minuten DaF

26/02/2020

Η προετοιμασία εξετάσεων σίγουρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο μάθημα των Γερμανικών, αφού έχει πολλούς παράγοντες που πρέπει υπολογίσει κανείς, προκειμένου η προσπάθεια των υποψηφίων στις εξετάσεις να στεφθεί με επιτυχία.

 

της Μαριαλένας Κρέμερ

19/02/2020

Ο Prof. Dr. Hermann Funk απαντά σε 10 ερωτήσεις επ' ευκαιρίας της κυκλοφορίας του ολοκαίνουριου "Das Leben".

του Βαγγέλη Κουκίδη

13/02/2020

Η Γενική Συντονίστρια Εξετάσεων του Goethe-Institut Athen Κα. Ilse Lücke απαντά σε όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις εξετάσεις.

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

29/01/2020

Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι συνεχίζουν μετά το Β1 με το επίπεδο Β2. Επιθυμούν σε μια σχετικά μικρή ηλικία να φτάσουν σε ένα αρκετά προχωρημένο επίπεδο, κάτι που δεν είναι και ο ευκολότερος στόχος, ωστόσο είναι επιτεύξιμος.

 

της Σοφίας Ναστοπούλου, εξετάστριας και τρίτης διορθώτριας του ÖSD

06/12/2019

Η επιλογή της κατάλληλης διδακτικής σειράς, καθώς και του συμπληρωματικού υλικού που χρειαζόμαστε για το μάθημά μας είναι κάτι στο οποίο συχνά δε δίνεται η απαραίτητη προσοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες και προβλήματα στη δουλειά μας.

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

27/11/2019

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου πλησιάζει, και δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα. Ο καιρός κρυώνει σιγά σιγά, οι μέρες μικραίνουν, έξω σκοτεινιάζει νωρίς και το σπίτι μοσχοβολάει φρέσκα μπισκότα και χριστουγεννιάτικο κρασί (Glühwein).

 

της Μαριαλένας Κρέμερ και της Βασιλικής Αργύρη

13/11/2019

Υπάρχουν δύο κατηγορίες μαθητών με τους οποίους οι καθηγητές/καθηγήτριες πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο, οι οποίες δεν έχουν τόσο να κάνουν με το γλωσσικό ταλέντο ή την ευχέρεια στη μάθηση, αλλά εξαρτώνται κυρίως από άλλους παράγοντες.

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

05/11/2019

Ένα είναι σίγουρο: η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης δημιουργεί κάθε χρόνο μια σαφή αίσθηση Déjà vu, αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία κάνουν την κάθε χρονιά ξεχωριστή.

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

20/09/2019

Γνωρίζουμε ότι η αναζήτηση του επιθυμητού προγράμματος σπουδών και η φάση αίτησης υποψηφιότητας είναι δύο περίπλοκα θέματα. Γι’ αυτό θέλουμε συνοπτικά να εξηγήσουμε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή τη διαδικασία. 

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

20/09/2019

Οι σπουδές σε μια γερμανόφωνη χώρα ήταν για πολλούς πάντα μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Και αυτό παραμένει μέχρι σήμερα έτσι: ανεξάρτητα αν πρόκειται για το πρώτο ή δεύτερο πτυχίο, για προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, οι τρεις αυτές γερμανόφωνες χώρες έχουν να προσφέρουν ένα πολύ καλό πακέτο. 

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

18/09/2019

Συνέντευξη με τη Διευθύντρια του ÖSD στην Ελλάδα, Χριστίνα Ruttner.

 

του Νίκου Κουκίδη

10/09/2019

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός τμήματος Β1, οι ενήλικες συχνά δεν έχουν σαφή στόχο στο μυαλό. Υπάρχουν όσοι απλώς θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν χωρίς απαραίτητα να ενδιαφέρονται για μια εξέταση. Αλλά πολλοί θέλουν να πιστοποιήσουν τη γνώση που έχουν αποκτήσει, και αυτό αποτελεί μια αυξανόμενη τάση σε όλο τον κόσμο.

 

του Σπύρου Κουκίδη

21/03/2019

Στην εξέταση πιστοποίησης Γερμανικών με το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, ο βαθμός δυσκολίας για νέους κι ενήλικες είναι εξίσου υψηλός.

Υπάρχει μια πολύ απλή απάντηση στο πολυσυζητημένο ερώτημα ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας για την εξέταση Zertifikat B1, η οποία είναι συμπαραγωγή του ÖSD και του Goethe-Institut (ίδια μορφή, κοινή τράπεζα θεμάτων): επαρκής, ολοκληρωμένη προετοιμασία, κατάλληλη για το γλωσσικό επίπεδο Β1.

 

του Σπύρου Κουκίδη

22/02/2019

Φέτος επισκέφθηκα πάλι την έκθεση didacta, τη μεγαλύτερη έκθεση της Γερμανίας για την εκπαίδευση και όλα όσα συνδέονται με αυτή, αυτή τη φορά έγινε στην Κολωνία. 5 ημέρες, 850 εκθέτες, 100.000 επισκέπτες, τέσσερις ασφυκτικά γεμάτες Hallen του εκθεσιακού κέντρου της Κολωνίας, και ένας κοινός παρονομαστής για τα πάντα: η εκπαίδευση.

 

του Βαγγέλη Κουκίδη

13/07/2018

„Werkstatt B2“ ist geeignet für lern- und prüfungsgewohnte Lerner mit abgeschlossener B1-Stufe, die ihre Kenntnisse ausbauen und sich auf die Prüfung für das (ab 2019 neue) Goethe-Zertifikat B2 vorbereiten wollen. Die neue Prüfung ist modular aufgebaut, umfangreicher und arbeitsintensiver; sie stellt daher erhöhte Ansprüche an die Konzentrationsfähigkeit der Teilnehmer und bedarf entsprechend systematischer Vorbereitung. „Werkstatt B2“ genügt diesen Vorgaben hundertprozentig.

Μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία σας σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεστε!

Η ενεργοποίηση λογαριασμού «καθηγητή/τριας» γίνεται εντός 1 ημέρας, αφού διασταυρωθούν τα στοιχεία σας με το πελατολόγιό μας. Εάν δεν μας έχετε ήδη στείλει άδεια διδασκαλίας ή πτυχίο Γερμανικής φιλολογίας, κάντε το upload εδώ ή στείλτε το στο info@praxis.gr

Η ενεργοποίηση λογαριασμού «Κέντρου ξένων γλωσσών» γίνεται εντός 1 ημέρας και αφού διασταυρωθούν τα στοιχεία σας με το πελατολόγιό μας.