Δωρεάν αποστολή εντός Ελλάδας για αγορές άνω των € 50 / Αποστολές οπουδήποτε στον κόσμο.

cart icon
0
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
EL

Επίπεδα

Τα επίπεδα γλωσσομάθειας έιναι τα εξής (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες)

  • Α1: Ο μαθητής/η μαθήτρια μπορεί να χρησιμοποιήσει και να καταλάβει απλές προτάσεις όπως επίσης να θέσει και να απαντήσει προσωπικές ερωτήσεις. Μπορεί να συνεννοηθεί με απλό τρόπο, αν ο συνομιλητής μιλάει αργά και καθαρά.

  • Α2: Ο μαθητής/η μαθήτρια μπορεί να συνεννοηθεί σε μια καθημερινή και οικεία κατάσταση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και καταλαβαίνει εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά. Μπορεί με απλά λόγια να περιγράψει την καταγωγή και το κοντινό του περιβάλλον.

  • Β1: Ο μαθητής/η μαθήτρια μπορείνα εκφραστεί απλά και με συνοχή σχετικά με οικεία θέματα (σχολείο, δουλειά, ελεύθερος χρόνος), να περιγράψει και να αιτιολογήσει προσωπικά ενδιαφέροντα όπως εμπειρίες, ελπίδες και όνειρα. 

  • Β2: Ο μαθητής/η μαθήτρια μπορείεκφραστεί με σαφήνεια σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, να αναφέρει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εναλλακτικών λύσεων και να συνεννοηθεί ως ένα βαθμό με άνεση όταν μιλάει με μητρόγλωσσους.

  • C1: Ο μαθητής/η μαθήτρια μπορείεκφραστεί καλά δομημένα και λεπτομερώς όσον αφορά απαιτητικά θέματα και να καταλάβει με σαφήνεια. Μπορεί επίσης να συνεννοηθεί αυθόρμητα και με ευχέρεια και να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τη γλώσσα για κοινωνικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς. 

  • C2: Ο μαθητής/η μαθήτρια μπορεί με ευκολία να συνοψίσει πληροφορίες από διάφορες γραπτές ή προφορικές πηγές, να τις εξηγήσει και να τις αιτιολογήσει. Μπορεί ουσιαστικά να καταλάβει ακριβώς τα πάντα και να εκφραστεί με ευχέρεια και με ακρίβεια. 

Μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία σας σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεστε!